Godziny otwarcia
wt-pt 13-21
sob-ndz 12-21

Najlepsza pizzeria w Kościerzynie

Pizza Furgon to najlepsza pizzeria w Kościerzynie. Oferujemy szeroki wybór autentycznych dań włoskich, w tym przede wszystkim naszą doskonałą pizzę z pieca. Menu jest bogate i różnorodne, z wieloma opcjami dla różnych preferencji kulinarnych. Nasza restauracja Furgon charakteryzuje się przyjemnym wnętrzem, które wprowadza gości w wyjątkową atmosferę włoskiej kuchni. Obsługa jest przyjazna i profesjonalna, gotowa służyć pomocą w wyborze dań oraz odpowiedzieć na wszystkie pytania dotyczące menu. Firma specjalizuje się w przygotowywaniu autentycznych najlepszych włoskich pizz, które są smaczne i świeże. W menu można znaleźć szeroki wybór różnych rodzajów pizz klasycznych, ale także w dobranych smakach łagodnych i pikantnych. Wszystkie pizze są przygotowane z najwyższej jakości składników, w tym świeżego sera mozzarella, aromatycznego sosu pomidorowego i różnorodnych dodatków, jak oryginalne włoskie wędliny. W naszej restauracji istnieje również możliwość skomponowania własnej pizzy, wybierając ulubione składniki spośród dostępnych opcji.

Pizza Furgon to wyjątkowe miejsce dla miłośników włoskiej kuchni, którzy szukają autentycznych smaków i przyjemnej atmosfery. Warto odwiedzić restaurację Pizza Furgon w Kościerzynie. Zapewnia ona smakowe doznania, które na długo pozostaną w pamięci.

 

Oryginalne produkty włoskie

Oprócz dań gotowych w naszej ofercie znajdziecie także oryginalne włoskie produkty, przede wszystkim wędliny. Dzięki temu można zabrać kawałek Włoch do swojej kuchni i indywidualnie eksperymentować z tymi wspaniałymi smakami.

Włoskie wędliny są znane na całym świecie ze swojego wysokiej jakości smaku i tradycyjnych metod produkcji. Włosi mają bogatą tradycję w tworzeniu tych wyrobów, z regionami, które są znane z różnych odmian i aromatów wędlin. Zupełnie innych smaków skosztujesz w Kalabrii, a innych w Toskanii. Dlatego w naszej ofercie znajdziesz różne rodzaje włoskich wędlin, od tradycyjnego salami, po wysokiej klasy kiełbasę Nduja. Wiele z nich układamy także na naszych najlepszych pizzach z pieca w pizzerii w Kościerzynie. Z naszej oferty produktów możesz wybrać m.in.:

Salami - włoską wędzoną i suszoną kiełbasę, której receptura i smak różnią się w zależności od regionu Włoch. Rodzaje mięs, przyprawy i czas suszenia są ważnymi czynnikami wpływającymi na smak i teksturę salami. Najbardziej znane rodzaje salami w naszej ofercie to spianata piccante, czy ventricina piccante salami.

Popularna mortadela u nas oferowana w wersji bolońskiej. Jest wytwarzana z mielonego i mieszanki mięsa wieprzowego, przeważnie z dodatkiem tłuszczu, przypraw i czasem orzechów, w tym przypadku pistacji.

W ofercie znajduje się też kiełbasa Nduja. Jest produktem pochodzącym z Kalabrii, regionu południowych Włoch. Jest to pikantna i rozpuszczalna w ustach kiełbasa, która jest wytwarzana z mięsa wieprzowego, tłuszczu, papryczek chili i przypraw.

 

Najlepsze składniki to najlepsza pizza – Kościerzyna

Oferowane przez nas produkty możecie też znaleźć na najlepszej pizzy w Kościerzynie. Zapoznaj się z menu naszej pizzerii. Przykładowo na Pizzy Arrabbiata znajdziecie ventricina piccante salami, a na Pizza N'duja z południa Włoch fantastyczną włoską kiełbasę. Zapoznaj się z naszą ofertą i skosztuj najlepszych smaków Italii.

 


 

Spianata piccante

Włoskie salami z regionu Calabria pochodzi z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, które po zmieleniu dojrzewa 50/70 dni.

Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor nadaje ostra papryczka peperoncino.

Składniki:

Mięso wieprzowe, sól, papryka słodka i ostra.

 

Spianata piccante

 


 

Nduja

Jest to intensywnie dojrzewająca, pikantna i drobno zrobiona kiełbasa z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem podgardla i ostrej papryczki chilli.

 

Nduja

 


 

Ventricina piccante salami

Jest to typowa włoska kiełbasa regionalna o lekko pikantnym i jednocześnie delikatnym smaku. Charakteryzuje się miękką i zwartą konsystencją.

 

Ventricina piccante salami

 


 

Mortadela Bolońska z pistacjami

Mortadella Bollo to prawdziwa włoska mortadela, uważana za najlepszą na świecie. Mortadelę wytwarza się z mięsa wieprzowego. Często jest doprawiana ziarnami pieprzu bądź też pistacjami.

Mortadela Bolońska z pistacjami