Produkty
Spianata piccante
Włoskie salami z regionu Calabria pochodzi z wyselekcjonowanego mięsa wieprzowego, które po zmieleniu dojrzewa 50/70 dni.
Posiada mocny, ostry, dobrze zbilansowany smak. Charakterystyczny czerwony kolor nadaje ostra papryczka peperoncino.
Składniki:
Mięso wieprzowe, sól, papryka słodka i ostra.
Nduja
Jest to intensywnie dojrzewająca, pikantna i drobno zrobiona kiełbasa z najwyższej jakości mięsa wieprzowego z dodatkiem podgardla i ostrej papryczki chilli.
Ventricina piccante salami
Jest to typowa włoska kiełbasa regionalna o lekko pikantnym i jednocześnie delikatnym smaku. Charakteryzuje się miękką i zwartą konsystencją.
Mortadela Bolońska z pistacjami
Mortadella Bollo to prawdziwa włoska mortadela, uważana za najlepszą na świecie. Mortadelę wytwarza się z mięsa wieprzowego. Często jest doprawiana ziarnami pieprzu bądź też pistacjami.